Både miljövänlig och energisnål hävdar den USA-baserade tillverkaren Kanguru att en ny extern hårddisk ska vara. Kanguru Eco Drive kallar man hårddisken som släpps i versioner på upp till 750 gigabyte.

Hårddisken har tre energisparlägen som automatiskt känner av hårddiskanvändningen, och som kan reducera energiförbrukningen med upp till 75 procent.

De tre lägena är ett tomgångsläge, ett standby-läge och ett ”power-down”-läge. I tomgångsläget arbetar hårddisken med 80 procent av den normala effektförbrukningen efter tre sekunders inaktivitet och i standby-läget sjunker effektförbrukningen till 10 till 20 procent av den normala efter tre minuters inaktivitet. Power-down-läget sänker effektförbrukningen till fem till tio procent av den normala om hårddisken har varit inaktiv i fem minuter.

De tre energisparlägena kan konfigureras via en medföljande Windows-mjukvara.

Kanguru Eco Drive-enheterna överensstämmer med det internationella RoHS-direktivet som begränsar användning av miljöovänliga ämnen, bland annat tungmetaller, i viss elektronisk utrustning.

Eco Drive-enheterna ansluts via USB 2.0-gränssnittet och är kompatibla med Windows och Mac OS X.

Föregående artikelTöm hårddisken
Nästa artikelTrådlös mus med pytteliten USB-mottagare
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här