En TV-möbel i ordets rätta bemärkelse. Det lanserar Ikea. Företagets nya serie Uppleva består av möbler för vardagsrummet med inbyggd Wi-fi-TV, ljudanläggning och Blu-ray-spelare.

De nya produkterna ska ge användaren en sladdfri lösning som går att styra med en (till synes) enkel fjärrkontroll. Förutom möbel består Uppleva av en LED-TV med internetanslutning och webbläsare, ett 2.1-ljudsystem med trådlös bashögtalare och en integrerad CD/DVD/Blu-ray-spelare.  Minsta TV:n i samlingen, en 24-tummare, saknar dock internetanslutning.

De nya systemen är utvecklade tillsammans med elektroniktillverkaren TCL. Enheterna har bland annat stöd för DivX HD, XVid, AVI och MP3-4 och kan visa film, bilder och spela upp musik från smarta telefoner, datorplattor och USB-minnen. Användaren kan även pausa och spela in TV-sändningar direkt på en lagringsenhet.

Lösningen på bilden ovan, som bland annat består av en TV-bänk med integrerad 40-tummare, kostar cirka 13 500 kronor. Världslanseringen av de nya TV-möbelerna är planerad till våren 2013. Men redan i juni i år släpps de första enheterna i ett fåtal varuhus, bland annat det i Kungens Kurva i Stockholm.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här