Enligt D-Link är deras nya trådlösa router DIR-857 en av världens snabbaste. Om den uppgivna hastigheten på upp till 900 megabit per sekund stämmer är det ju lätt att tro dem.

Routern utnyttjar så kallad dualband-teknik och använder två trådlösa frekvenser samtidigt med en hastighet på upp till 450 megabit per sekund på vardera frekvensen. Genomströmningshastigheten anges till två gigabit per sekund och enheten är utöver trådlösheten utrustad med fyra gigabitportar. Dessutom finns en USB 3.0-anslutning, en SD-kortplats och stöd för IPv6.

Därutöver finns en inbyggd DLNA-mediaserver för att strömma media till spelkonsoller eller mediespelare och Shareport–teknik och för att underlätta delning av media, lagringsenheter och skrivare.

Det fulla namnet på produkten, som vann pris för Best of Show på den stora elektronikmässan CES i Las Vegas i januari, är Dualband HD Media Router 3000. Rekommenderat butikspris är 1 995 kronor och routern är tillgänglig i butik slutet av april.

Föregående artikelSony släpper ny Vaio-serie
Nästa artikelInga nya konton
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här