Apple har officiellt presenterat Iphone 6 – den åttonde generationen av Iphone – vid ett särskilt evenemang i Cupertino. Utöver Iphone 6 och Iphone 6 Plus visades också Apple Watch.

Efter att ha kämpat emot i det längsta har nu Apple hoppat på trenden och ökar storleken på sina telefoner, samt ger dem en mer rundad formgivning. Nya Iphone 6 är en 4,7-tummare med en Retina-skärm på 1 334 x 750 pixel, medan Iphone 6 Plus har det rejäla formatet 5,5 tum och full HD-upplösning, 1 920 x 1 080 pixel.

Båda har Apples egen 64 bits A8-processor och åttamegapixelkamera på baksidan.  Stöd för LTE finns givetvis och man utlovar dessutom en avsevärt förbättrad batteritid. När det gäller lagringskapacitet går det att välja mellan 16, 32 och 64 gigabyte. Operativsystem är naturligtvis Apples nya IOS 8, som blir tillgängligt för övriga telefoner den 17 september.

Telefonerna finns i färgerna guld, silver och grått. Den 26 september kommer de till Sverige och kan förköpas hos Telia från 19 september, men några prisuppgifter finns inte ännu.

Vid evenemanget visades även Apple Watch, som kommer att lanseras i början av 2015 i tre olika utföranden, Apple Watch, Apple Watch Sport och Apple Watch Edition, med olika storlekar och funktioner.

Precis som i Android-världen fungerar den smarta klockan som en förlängning till en befintlig Iphone och kan visa vald information från denna, samt fungera som motions- och träningshjälpmedel.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här