Lenovos dotterbolag Motorola Mobility har presenterat nya telefoner i form av specialutgåvorna Moto G5S och Moto G5S Plus.

Motorola har med Moto G-serien satsat på att göra avancerad teknik tillgänglig i telefoner med ett överkomligt pris och kommer nu med uppgraderingar till Moto G5 och Moto G5 Plus, kompletterade med ett S i modellbeteckningen.

Moto G5S har ett hölje helt av metall, tillverkat i ett stycke aluminium, och en 5,2 tums full HD-skärm av IPS-typ med Gorilla Glass 3. På insidan sitter en åttakärnig Cortex-A53 på 1,4 gigahertz, tre gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagringsminne som kan kompletteras med kortminne upp till 256 gigabyte.

Batteriet har vuxit från 2 800 till 3 000 milliamperetimmar och kan på 15 minuter laddas upp till fem timmars drifttid med hjälp av Turbopower -laddning. Den bakåtvända kameran har blivit också fått sig en översyn och har nu en 16-megapixelsensor istället för den tidigare på 13 megapixel. Framsideskameran har har samma femmegapixelsensor som förut, men den är nu kompletterad med en egen blixt. Dessutom finns en fingeravtrycksläsare.

När det gäller Moto G5S Plus är den mest uppenbara ändringen den bakre kameran. G5S Plus levereras med en dubbelkamerauppsättning som består av dubbla 13-megapixelsensorer, som tillsammans med särskild bildförbättringsmjukvara ska ge bättre bilder.

Frontkameran har också förbättrats, eftersom Motorola har bytt ut femmegapixelsensorn mot en på åtta megapixel, och även här finns nu blixt. Precis som sitt mindre syskon, har Moto G5S Plus också en formgivning med helmetallhölje och en något större skärm på 5,5 tum (mot tidigare 5,2 tum).

Processorn är en åttakärnig Cortex-A53 på två gigahertz och två olika minneskonfigurationer finns, tre gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagring eller 4 respektive 64 gigabyte. Även i denna telefon sitter ett batteri på 3 000 milliamperetimmar med samma Turbopower-funktion, samt en fingeravtrycksläsare.

Båda telefonerna kör Android 7.1 och väntas komma någon gång under augusti. Priserna är inte avslöjade, men uppgifter finns om 250 euro för G5S och 300 euro för G5S Plus.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här