Tensorflow 1.0 är ett ramverk från Google för maskininlärning, som nu finns i version 1.0.

Tensorflow har använts i över 6 000 projekt på Github. Det hjälper till med uppgifter som översättning av språk, detektering av hudcancer och att förhindra att diabetiker blir blinda. Likaså används det för att hitta bästa tumnageln för videoklipp som laddas upp till Youtube.

Denna version, 1.0, av Tensorflow innehåller nyheter som XLA, eller Accelerated Linear Algebra. Det innebär att sådana saker kompileras till maskinkod med hjälp av LLVM. Detta ger en rad fördelar vad gäller prestanda och portabilitet.

För tillfället stöds Nvidia-baserade GPU-kort. Ramverket har också utökats sett till antal funktioner och det har fått förbättrat stöd för Python och Java. Det går även att få Tensorflow som en Docker-container.

Låter det spännande hittar du Tensorflow 1.0 på Github, där det även finns demo-appar för Android.

www.tensorflow.org

Av Patrik Brinkhäll

Den tryckta upplagan av Datormagazin har en fast avdelning kallad ”Resurser på webben”, där vi tipsar om intressanta lösningar på webben. Detta var en liten smak av föregående nummer 7 (nummer 8 finns i butik).

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här