Onedrive

Fråga

Onedrive är bra, men måste den ligga på C-disken? Jag har en stor D-disk och vill gärna ha Onedrive synlig där i stället.

Bo Västerstjärna

Svar

Det är inte helt uppenbart hur detta går till, men det är inte särskilt svårt.

Högerklicka på Onedrive-ikonen i aktivitetsfältet och välj Inställningar. På fliken Konto, klicka på ”Ta bort länken till datorn”. Bekräfta med ”Ta bort länken till kontot”. Fönstret ”Konfigurera Onedrive” dyker upp, men strunta i det för ögonblicket.

Använd Utforskaren och navigera till mappen C:\Users\Användarnamn\OneDrive. Markera mappen och välj ”Flytta till” i menyraden. Klicka på ”Välj plats”. Bläddra fram den enhet eller mapp där du vill ha Onedrive och klicka på Flytta.

När flytten är klar (tidsåtgången beror på hur mycket data det handlar om), gå tillbaka till ”Konfigurera Onedrive” och logga in. När du får upp ”Det här är din Onedrive-mapp”, klicka på ”Ändra plats”, bläddra fram din mapp och klicka på ”Markera mapp”. Du får en varning om att det redan finns filer i mappen. Klicka på ”Använd den här platsen”.

Klicka på Nästa. Sedan måste du pina dig igenom lite användningsinstruktioner för Onedrive tills du kommer till ”Öppna min Onedrive-mapp”. Klicka och du är klar.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här