Boot device

Fråga

I går spelade jag ett spel när min dator plötsligt kraschade. Efter att ha startat flera gånger får jag varje gång samma felmeddelande: ”Reboot and select proper Boot device or insert Boot media in selected Boot device and press a key”.

Efter att ha gjort en del sökningar kom jag fram till att jag skulle kontrollera min boot-ordning och bekräfta att min SSD ligger först, följd av min hårddisk. Problemet är när jag går in i UEFI och försöker ändra standardboot-enheten eller någon boot-enhet står det ”no more boot device is supported”.

Men under själva startfliken säger den att min hårddisk är min boot option 1. Det finns inga andra alternativ för mig att ändra det till. Min UEFI hittar min hårddisk och mitt minne, men inte min SSD.

Jag har försökt med att öppna min dator och koppla ur alla kablar och ansluta dem igen för att bekräfta att de är ordentligt anslutna. Min dator är bara cirka tio månader gammal och jag är verkligen orolig.

Vilken hjälp som helst är uppskattad. Min SSD är en Adata 256 GB och min hårddisk är en Barracuda på en terabyte om det hjälper …

Lukas P

Svar

Jag kan bara tänka mig två möjliga orsaker. Antingen är SATA-kabeln till din SSD skadad eller så är själva enheten trasig. Kabeln kan du enkelt testa genom att byta den mot hårddiskkabeln, som du ju vet fungerar.

Om det inte är problemet är jag rädd att du måste reklamera SSD-enheten. Lite längre än tio månader borde den ju hålla.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här