Fråga

Jag är på jakt efter gratis program för kameraövervakning som lagrar informationen lokalt. Gärna Windows, men inget måste. Ett måste är att man ska kunna nå sina kameror utifrån för att titta. Har ni något tips om detta?

För övrigt en mycket bra tidning, som jag varit prenumerant på så länge jag kan minnas.

Per Boman

Svar

En möjlig lösning är att använda en NAS. Den blir också mer energiekonomisk, eftersom sådana i allmänhet är mindre strömförbrukare än den dator du annars måste ha igång. Mjukvara för kameraövervakning finns till de flesta NAS-enheter, men kravet på kostnadsfrihet begränsar urvalet något.

Några exempel: Synology Surveillance Station inkluderar två fria kameralicenser, för fler kostar det ganska rejält. Asustor Surveillance Center tillåter fyra kameror innan det börjar kosta pengar. Med Qnap Surveillance Station kan du använda en kamera och måste köpa licenser för flera.

Vill du i stället köra med en Windowsdator är nog Ispy det bästa valet av mjukvara. Det är öppen källkod och har en enorm mängd funktioner, vilket dock tyvärr också gör hanteringen lite komplicerad. www.ispyconnect.com.

Enklare, med mer basala funktioner, är Contacam. Programmet ställer ganska små krav på datorn och kan därför användas med lite äldre utrustning. www.contaware.com.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här