Fråga

Sedan uppdatering 1809 till Windows 10 har jag upptäckt att nätverkskortet Realtek PCIe GbE Family controller har länkhastigheten 100 megabit mot tidigare en gigabit på min Asus ROG G771JM. Jag har fiber, 250 megabit.

Med min andra dator, en Fujitsu AH530 med samma Windows 10 1809 och samma nätverkskort, får jag en gigabit.

Jag har kört alla tester av systemfiler och har senaste drivrutiner från tillverkaren utan resultat. Jag laddade ned Realtek Ethernet Diagnostic Utility, men detta program visade också bara 100 megabit utan förklaring eller notering om något fel på nätverkskortet.

Sanfrid

Svar

Jag har tyvärr inget riktigt bra svar åt dig. Jag har hittat andra med samma problem i forum på nätet, men inga definitiva lösningar. Det skulle kunna vara något fel i den senaste versionen av Windows.

Men prova med att avinstallera nätverkskortet helt. Högerklicka på startknappen och välj Enhetshanteraren. Högerklicka på nätverkskortet och välj Avinstallera. Bock för att ta bort drivrutinen och klicka på Avinstallera.

Starta om datorn. Kortet ska hittas automatiskt och drivrutiner installeras. Kontrollera om det blev någon skillnad. Om det inte hjälpte är nästa åtgärd att i stället ladda ned och installera någon äldre drivrutin. Du kan hitta några här: https://realtek-download.com/realtek-pcie-gbe-family-controller.

 

 

1 KOMMENTAR

 1. Det kom ett e-postmeddelande som gjorde mig glad:

  Hej Anders,

  Nu har jag lyckats fixa felet med nätverkskortet efter dina råd. Äntligen efter alla mina försök. Har en NAS kopplad till nätverksporten med 1Gb
  och då vill man ju ha högsta möjlig länkhastighet.

  Har provat flera av drivrutinerna på https://realtek-download.com/realtek-pcie-gbe-family-controller/

  Den som till slut fungerade och med länkhastighet 1 Gb var denna drivrutin för Win 7.

  ”Install Win7_7119_072520”

  Fungerar bra med Win 10 1809!

  Sanfrid

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här