Steve Jobs har introducerat Apples sensommarkollektion i vilken nya Imac-datorer i borstad aluminium och glas ingår.

Apples nya Imac-datorer har 20 eller 24-tum stora bildskärmar och är baserade på Intel Core 2 Duo-processorer med klockfrekvenser från 2 till 2,8 gigahertz. Upp till 4 gigabyte RAM-minne och 1 terabyte lagringsutrymme kan datorerna fås utrustade med. Likt Macbook-datorerna är Imac numera utrustad med Isight-kameror för videokonferenser.

Det kommande Wi-Fi-gränssnittet 802.11n och Bluetooth hör till standardutrustningen och datorerna levereras med ett helt nytt och tunnare trådlöst tangentbord.

Grafiken hanterar ATI Radeon HD 2600 PRO med 256 megabyte GDDR3-minne eller ATI Radeon HD 2400 XT med 128 megabyte GDDR3-minne. Gigabit Ethernet, fem USB 2.0-portar samt en Firewire 400- och en Firewire 800-port hör också till nya Imacs standardutrustning.

Både det borstade aluminiumet och glaset i bildskärmarna är återvinningsbart och därmed miljövänligt, framhöll Steve Jobs vid lanseringen av de nya Imac-datorerna.

Imac med 20-tumsbildskärmar kostar från 1 200 dollar och uppåt i USA och priserna på Imac med 24 tum stora bildskärmar börjar på 1 800 dollar.

Föregående artikelDells Linux-datorer tar sig till Europa
Nästa artikelVilket nätaggregat?
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här