Fråga

Ljudet är ur funktion. Jag har två identiska SATA-diskar. Installerade Ubuntu på den ena och på den andra hårddisken har jag Windows XP där ljudet fungerar. Har jag två ljudkort? (Den ena är AC´97 Audio Controller, den andra är Audigy 2 Creative SB). Jag installerade RealPlayer for Ubuntu, vad jag kan minnas hördes ett ljud när operativsystemet startade för första gången. Hur gör jag för att få ljudet fungera?

Tack.

Linuxdistribution: Ubuntu 7.04

Svar

Du har antagligen bara ett ljudkort, ’AC´97 Audio Controller’ är bara en standardbeteckning som används för många kort. Börja med att kontrollera att både ljudservern och ljudhändelser är aktiverade under ’System/Inställningar/Ljud’. Kontrollera sedan inställningarna i volymkontrollen, dra upp alla reglar en bit och kontrollera att ingen kanal är avstängd (’Mute’). Prova sedan om systemljuden hörs när du klickar på Play-knapparna i inställningspanelen.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här