Fråga

 

Går det att få en Canon Laser Shot LBP 3200 att fungera på min dator med Windows 8.1, 64 bit? Jag har hört att man kan köra ett äldre operativsystem parallellt med 8.1.

Tore Larsson

 

Svar

 

Kruxet här är förstås att skrivaren är ganska gammal. Windows 8 i sig är inte problemet, utan att Canon inte tillhandahåller några 64 bits drivrutiner över huvud taget. Däremot finns det drivrutiner till Windows 98 – så gammal är den…

Enda utvägen är nog, som du föreslår, att använda ett äldre operativsystem. Alla sådana sätt är lite bökiga om du vill kunna använda din skrivare för att skriva ut filer som du arbetar med i Windows 8 utan att behöva starta om.

Enklast är nog att installera exempelvis Virtual Box (www.virtualbox.org) för att kunna köra ett äldre operativsystem i ett fönster. Det krävs då förstås att du har ett sådant system att installera. Du kan sedan överföra filer från värddatorn till din virtuella maskin och skriva ut dem därifrån.

Det hela kräver en lite krångliga installation och kanske ännu krångligare konfiguration, så det kanske är enklare att köpa en ny skrivare.

Föregående artikelProgramtips: SVG Cleaner 0.6.2
Nästa artikelProgramtips: Konvertor FM 5.03.1
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här