Brukar du slarva bort saker? Gigaset har lanserat G-tag, en produkt som via Bluetooth hjälper till att söka efter, hålla reda på och hitta dina prylar och föremål.

G-tag är en liten bricka utrustad med en sök-, larm- och påminnelsefunktion, som håller kontakt med både smarta telefoner och plattor. Brickan kan fästas på nästan vad som helst, som nycklar, husdjur och annat som brukar vara svårt att hitta, som exempelvis bilen på en stor parkeringsplats. Det inbyggda batteriet räcker i upp till ett år.

G-tags funktioner hanteras via den kostnadsfria Gigaset G-tag-appen som fungerar på alla mobila enheter med Android 4.4.2 eller IOS 7 och senare. Via Bluetooth 4.0 upprätthålls anslutning till ett valfritt antal G-tag-enheter.

En positioneringsfunktion hjälper till att hitta prylar och en listfunktion påminner om alla viktiga saker som ska med när hemmet eller arbetet lämnas. Det går också att ställa in ett larm som ljuder så fort ett taggat objekt hamnar utanför telefonens Bluetooth-täckning.

Brickans mått är 37 x 37 x 9 millimeter och den väger 12 gram. Tillgängliga färger är svart, vitt, rött, grönt och orange. Gigaset G-tag börjar säljas i slutet av februari 2015 till priset 200 kronor. Ett paket med tre stycken kostar 450 kronor och för ett sexpack är kostnaden 700 kronor.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här