Fråga

Hur får jag Windows 10 att komma ihåg placering och storlek på programfönster? I äldre versioner gick det att placera ett fönster där man ville ha det och nästa gång det öppnades behölls den storleken och placeringen.

Är detta borta i Windows 10 eller är det bara jag som inte hittar inställningen?

Håkan Lundberg

Svar

Detta var ett tidigt problem med Windows 10, men ska enligt uppgift vara korrigerat i senare uppdateringar. Mina fönster beter sig inte så. Har du kontrollerat att alla uppdateringar finns på plats?

Om de gör det är det hela lite mystiskt. Men det finns en lösning som heter Shellfolderfix, ett litet gratisprogram som samtidigt kan användas för att justera en del andra småsaker. Hämtas här: www.majorgeeks.com/files/details/shellfolderfix.html.

Föregående artikelProgramtips: Clonespy 3.24
Nästa artikelBluetoothkrångel
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här