Världens första musmatta att leverera oavbruten laddning över hela mattytan kommer från Logitech.

Spelavdelningen hos Logitech, som kallas Logitech G, har presenterat musmattan Powerplay och två nya spelmöss – G903 och G703. Med dessa möss introducerar man dessutom tekniken Lightspeed för förbättrad anslutning och prestanda.

Powerplay är konstruerad för att leverera oavbruten laddning över hela mattytan – även när musen är i spel. Det trådlösa laddningssystemet använder en tillämpning av elektromagnetisk resonans som skapar ett energifält ovanför Powerplays 275 x 320 millimeter stora yta för att leverera trådlös ström utan att störa dataöverföringen från musen. Powerplay-energifältet fångas och transformeras till laddningsström med Powercore-modulen, som fäster magnetiskt på kompatibla trådlösa möss, inklusive nya Logitech G903 och G703.

Lightspeed är en ny teknik för trådlös anslutning som kan konkurrera i hastighet med trådanslutna möss. Lightspeed har en rapporthastighet på en millisekund och end-to-end-signaloptimering, vilket ger en trådlös signalstyrka upp till 16x. Det finns också en frekvenshanteringsmekanism som automatiskt undviker problematiska störningar.

Logitech G släpper också två nya möss utrustade med Lightspeed-tekniken – och dessutom kompatibla med Powerplay-systemet – G903 och G703.

Båda mössen är utrustade med Pixel Precise Sensor som ger nollutjämning, filtrering och acceleration över hela DPI-intervallet (200 – 12 000 DPI) för spårningsnoggrannhet och konsekvent respons. Vidare finns precisionsspända metallfjädrar för ren och skarp knappkänsla och respons. Knapparna ska klara 50 miljoner klick.

Logitech G903 har en konfigurerbar knapplayout och formgivning som möjliggör vänster- eller högerhänt användning och fungerar med nästan alla typer av musgrepp. G703 har en lätt, ergonomiskt designad kropp, skapad för att passa handen, med gummigrepp på vänster och höger sida för extra kontroll.

Powerplay laddningssystem kommer att finnas tillgängligt i september till ett rekommenderat pris på 1 400 kronor. Mössen kommer samtidigt, med ett pris på 1 900 kronor för G903 och 1 300 kronor för G703.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här