Life kallar HTC sin nya version av telefonen U11, som har den klämbara ramen kvar, men är anpassad för mellanklassegmentet.

I maj berättade Datormagazin om HTC U11, den första telefonen med en klämbar ram, där olika uppgifter kan utföras med tryck med fingrarna. Företaget kallar detta för Edge Sense och funktionen finns kvar i den U11 Life som nu lanserats, men i övrigt är skillnaderna ganska stora.

Life verkar helt enkelt vara en nedbantad version som ska vara mer tillgänglig i pris – den kostar ungefär hälften av vad U11 gör. Ändå väljer man i pressreleasen att kalla telefonen för en vidareutveckling av U11.

Formgivningen är likartad, men skärmen är något mindre och har lägre upplösning – 5,2 tum och 1 080 x 1 920 bildpunkter. Även processorn är något enklare, en Qualcomm Snapdragon 630. Däremot är både fram- och baksideskamerorna nu på 16 megapixel.

Spännande är att U11 Life levereras med Android 8 Oreo redan från början. Två olika varianter finns. Tre gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagring för 3 400 kronor, och fyra respektive 64 gigabyte för 3 800 kronor.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här