Fråga

En vän till mig råkade ut för ett bränt moderkort och blev tvungen att köpa en ny dator. Hon hade tidigare använt en äldre version av Microsoft Office, men skaffade nu också Office 365.

Jag räddade hårddisken från den gamla datorn och hon vill migrera kontakterna från sin gamla Outlook till den nya datorn. Vad är det bästa sättet att göra detta? Enheten är i ett USB-kapsling och redo att användas.

David

Svar

Leta reda på hennes gamla PST-fil (Personal Storage Table, den fil där Outlook lagrar alla data) på den gamla hårddisken. Var den finns beror på vilken version av Outlook som användes tidigare. För alla versioner före 2013 kan filen troligen hittas i C:\users\Användarnamn\AppData\Local\Microsoft\Outlook om den inte omlokaliserats manuellt.

För versioner från 2013 och senare finns PST-filen i stället i mappen Dokument\Outlook-filer, vilket är ett mycket klokare val av Microsoft, eftersom den då blir säkerhetskopierad 0m Dokumentmappen säkerhetskopieras.

Sedan finns det egentligen två sätt. Om din vän ännu inte börjat använda Outlook och därför inte har några data eller någon e-post sparad i programmet är det allra enklaste att bara ersätta hennes befintliga PST-fil med den gamla. Då följer inte bara kontakterna med, utan allting.

Den andra varianten är att använda importfunktionen i Outlook. Välj ”Öppna och exportera” i Arkiv-menyn, samt därefter ”Öppna Outlook-datafil”. Detta öppnar den gamla filen parallellt med den nya och det går att kopiera allt som ska sparas mellan dem. Sedan kan den gamla filen stängas igen.

 

Föregående artikelOnedrive fungerar inte
Nästa artikelProgramtips: Core FTP LE 2.2.1917
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här