Windows.old tar plats

Fråga

Jag har Windows 10 Pro 64 bit på en dator med en SSD (C:) på drygt 100 gigabyte och en hårddisk (E:) på en terabyte. Efter senaste uppgraderingen (Fall Creator?) är det bara tre gigabyte fritt på SSD-disken.

När jag tittar på SSD-enheten finns det en Windows.old på 20 gigabyte och två tomma Windows1.old och Windows2.old.

Går det att flytta Windows.old till E: eller går det att radera innehållet i den?

Lars-Gunnar Olofsson

Svar

Problemet uppstod nog mycket riktigt vid höstens stora uppgradering. I mappen Windows.old sparas alltid den föregående Windows-versionen efter en uppgradering för att det ska vara möjligt för användaren att återgå till denna vid behov.

Den går inte att flytta, men tas bort automatiskt efter en månad. Om allt fungerar som det ska och du inte ser något behov att backa versionen kan du ta bort den redan nu.

Klicka på startknappen, välj Inställningar och sedan System. Klicka på Lagring och därefter på ”Den här datorn”. Rulla nedåt och välj ”Tillfälliga filer”.

Under ”Ta bort tillfälliga filer” markerar du kryssrutan ”Tidigare version av Windows” och väljer sedan ”Ta bort filer”.

 

 

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar