Digitaliseringen har äntligen nått det analoga kikhålet. Door View Cam är en extremt lättinstallerad kombinerad kamera och ringklocka som ersätter det traditionella kikhålet.

Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Installationen tar under tio minuter och består i att du monterar två enheter på din dörr. En på utsidan och en på insidan.

Ute-enheten rymmer både en rörelseaktiverad 1080p-kamera, en integrerad tvåvägs ljudlösning med brusreduktion samt en ringknapp. I enheten på insidan finns ett ”vanligt” titthål och utbytbara laddningsbara batteri som med normal användning räckte under hela vår testperiod på dryga fyra veckor.

Riktigt bra trådlös täckning

Väl på plats ansluts Door View Cam, med hjälp av Rings utomordentliga applikation, till vårt trådlösa nätverk via Wi-Fi 5, dock bara via 2,4-gigahertz-bandet. Vi får riktigt bra trådlös täckning jämfört med alternativa modeller.

även om vi är lite frågande till funktionaliteten om det skulle bli en vargavinter

Ytterligare ett plus är att enheten är relativt tålig mot vädrets makter så den kan även placerar i utomhus-miljöer, även om vi är lite frågande till funktionaliteten om det skulle bli en vargavinter då Ring bara garanterar funktion ner till minus 20 grader.

Kameraklockan är enkel att använda och vi kan själva styra vilken nivå av notifieringar vi vill få. När någon ringer på klockan kan vi svara via appen, vilken fungerar för att se liveströmmar.

Läs vårt test av Logitechs populära nätverkskamera

Värt att notera, även om det är självklart, är att desto mer funktioner och strömmar du använder desto kortare blir batteritiden. En funktion vi uppskattar är att vi kan ställa in olika zoner för vad som ska detekteras eller vad som ska passera obemärkt.

Hyfsade prenumerations-priser

Från start får vi med en provperiod för 30 dagars inspelat material, men efter det behöver vi teckna en prenumeration för cirka 45 kronor per månad eller 150 kronor för alla dina Ring-enheter. Lägg även till att enheten fungerar med Alexa och Samsungs smarta-hem-system för enkel övervakning.

Här kan du läsa mer om kamerabevakning och vad du får och inte får göra som privatperson: Kamerabevakning hemma – det här gäller

Läs också
Test: Ring Stick Up Cam Wired
Test: Arlo Video Doorbell

Ring Door View Cam
5 / 6 Betyg
För
Mycket enkel installation och konfiguration, superlätt att använda, mycket bra Wi-Fi-täckning, bra konversationsdel, smart zonhantering.
Emot
Vi hade gärna sett stöd för 5 GHz och HDR-stöd.
Rekommenderas till
Alla som har ett traditionellt kikhål och vill ha bättre kontroll över hemmets besökare.

Aktuella priser:

priserna presenteras i samarbete med PriceRunner. Specifikationerna kan skilja sig något från den testade produkten.

 

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

4 KOMMENTARER

  1. Inte för å va sån.. Men va händer om nån bryter bort enheten på utsidan, som bara lär sitta med ett par skruvar ? Det lär bli lika väredelöst som smör på en frusen macka.
    Halva enheten försvinner, å sen står man där man står..

  2. Har min tidigare kommentar inte kommit fram (den där jag delar med mig av egna mina erfarenheter av systemet). Eller har ni strukit den, i så fall varför?

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här