Western Digital släpper tre högpresterande SSD-lagringslösningar i WD Black-serien. Företaget hoppas att samtliga ska optimera spelupplevelsen för alla gamers.

Western Digital utökar sin WD Black-portfolio med tre nya produkter som ska hjälpa gamers att förbättra sin set-up och anpassa sig till det föränderliga spellandskapet. Bland de nya produkterna syns WD Blacks första NVMe SSD-enhet med nästa generations PCIe Gen 4-teknik, ett automatiskt startande Gen 3 x8-tilläggskort och en Thunderbolt 3-driven NVMe SSD- Game Dock, som alla erbjuder RGB-belysning.

– Våra senaste WD Black-produkter är specialbyggda för att göra det möjligt för spelare att uppfylla de allt högre kraven från framtida spel och spelplattformar. Vi har skapat dessa produkter så att de inte bara ger mer lagringsutrymme för spelare, utan också för att höja spelupplevelsen som helhet, säger Jim Welsh, Senior Vice President, Consumer Solutions, Western Digital.

Här är de kommande produkterna

WD Black SN850
WD Black SN850

WD Black SN850 NVMe SSD

Designad för att ha den oöverträffade prestandan hos PCIe Gen 4-teknik, har denna SSD läs- och skrivhastigheter på upp till 7000/5300 MB/s (1 TB-modell). Byggd med en WD Black G2-kontrollenhet och optimerad för toppnivå och högintensivt spelande (inte avsedd för NAS- eller servermiljöer).

ANNONS: Handla WD Black-enheter från Webhallen

WD Black SN850 NVMe minskar laddningstider och överför filer snabbare än sin
föregångare samt använder sig av en helt ny cache-teknik. Förutom hög prestanda levererar WD Black SN850 NVMe SSD också förbättrad prestanda med lägre ködjup jämfört med sin föregångare. Det ska göra att både professionella gamers och vanliga användare kan uppleva smidigare uppladdning av applikationer. Det kommer även att finnas en RGB-aktiverad kylflänsmodell (tillval) som minskar termisk strypning. SN850 NVMe SSD-versionen utan kylfläns kommer att finnas tillgänglig i 500 GB, 1 TB och 2 TB kapacitet. Pris: från 140 euro, cirka 1 460 kronor.

WD Black AN1500 NVMe-ssd.png
AN1500 är en av de snabbaste PCIe Gen 3 x8-lösningarna på marknaden. Åtminstone enligt tillverkaren.

 

WD Black AN1500 NVMe SSD-tilläggskort

För spelare som vill uppnå nästa generations prestanda i sin nuvarande speluppsättning, uppges detta bootbara plug-and-play-tilläggskort vara en av de snabbaste PCIe Gen 3 x8-lösningarna på marknaden. Med kortet, som drivs av två interna SSD-enheter i RAID 0, kan spelare uppleva läshastigheter på upp till 6500 MB/s och skrivhastigheter på upp till 4100 MB/s (2 TB- och 4 TB-modeller).

Enheten har RGB-belysning (endast för Windows) och en integrerad kylfläns som ska bekämpa termisk strypning för att bibehålla topprestanda. WD Black AN1500 NVMe SSD-kortet finns i 1 TB, 2 TB och 4 TB kapacitet från 245 euro, cirka 2550 kronor.

WD Black D50 Game dock
En möjlig kompis till din bärbara speldator.

WD Black D50 Game Dock NVMe SSD

Denna kompakta docka ska förvandla en Thunderbolt 3-kompatibel bärbar dator till en integrerad spelstation. Dockningen erbjuder supersnabba hastigheter med NVMe-teknik, mer kapacitet för spel och fler portar för tillbehör – allt drivs av en enda Thunderbolt 3-sladd. WD Black D50 Game Dock NVMe SSD är komplett med anpassningsbar RGB-belysning som styrs via WD Black Dashboard (endast för Windows). Enheten finns i 1 TB kapacitet från 457 euro, cirka 4760 kronor. Ett alternativ som inte är en SSD-enhet, är WD Black D50 Game Dock som finns tillgänglig för 297 euro, cirka 3095 kronor.

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här