Fråga

Fabriksåterställning. Om en dator med Windows 7 är uppdaterad till Windows 10 och av någon anledning måste återställas till fabriksdata, som är Windows 7, måste då alla Windows 10-uppdateringar göras om igen efter uppdatering av Windows 7 till Windows 10?

Börje

Svar

Om du ser till att uppdatera med den allra senaste versionen av Windows 10 som finns att hämta hos Microsoft (www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10) efter din fabriksåterställning är det endast det fåtal uppdateringar som kommit efter denna som behöver göras.

Eftersom Microsoft har uppgifter om din dator sparade och vet att den har haft Windows 10 tidigare är aktiveringen av Windows 10 inte heller något problem,

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här